Overslaan en naar de inhoud gaan
Fanfare

Gezocht: Brabant Stoet in Bergen op Zoom op 16 september 2018

Op zondag 16 september 2018 wordt in Bergen op Zoom, een historische stad in NoordBrabant, de Brabant Stoet gehouden. Dit grensoverschrijdende evenement wil graag 100 verschillende loopgroepen samenbrengen in één stoet. Loopgroepen of ‘lopende verenigingen’ zijn groepen die via uiteenlopende aspecten van cultuur van alledag meestappen in optochten, zoals gilden, volksdansgroepen, vendelgroepen, steltenlopers, harmonieën en fanfares, corsogroepen, reuzenverenigingen, carnavalsgroepen (met een wagen), boerenovertrekken, processie- en bedevaartgroepen, straattheater en multiculturele loopgroepen.

 

Vlaamse loopgroepen gezocht!

De organisatie van de Brabant Stoet is in handen van Stichting De Brabantse Hoeders. Om van hun grensoverschrijdende evenement de grootste manifestatie van lopende cultuur ooit te maken, zijn de organisatoren op zoek naar groepen die aan de Brabant Stoet willen deelnemen.

Enige voorwaarde is dat de loopgroep actief is in het historische Hertogdom Brabant. Voor België gaat het om de provincies Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Antwerpen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het huidige Nederland is dit het merendeel van de provincie NoordBrabant.

 

Rondreizende foto-expositie

Samen met de Brabant Stoet wordt een rondreizende fototentoonstelling georganiseerd. Het verbond Volkscultuur in de Lage Landen (VVLL) werkt hiervoor samen met de Brabant-Collectie en LECA. De tentoonstelling zal langs verschillende locaties in Noord-Brabant en Vlaanderen reizen.

Voor de foto-expo wordt nog gezocht naar foto’s van loopgroepen, al dan niet voorzien van praalwagens. Het mogen opnames van alle tijden zijn, in zwart-wit of kleur.

 

Wil je graag meer weten over de Brabant stoet?

Maak je deel uit van een loopgroep en wil je deelnemen op 16 september? Neem dan contact op met:

NL Tony Vaessen: antonius.vaessen@telenet.be en +32 11 64 68 38 of +32 491 08 32 98 en/of de Brabant-Collectie: brabant@tilburguniversity.edu

VL LECA: frea@lecavzw.be en 09 223 97 00

 

Oproep loopgroepen

Foto-expositie

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
Leca vzw