Overslaan en naar de inhoud gaan
Schepen en burgemeester van Heusden-Zolder

Heusden-Zolder is Reusvriendelijke gemeente

Zondag 21 oktober 2018 was het de beurt aan Heusden-Zolder om de erkenning als Reusvriendelijke gemeente in ontvangst te nemen. De Zolderse reuzen stonden opgesteld in de Luchtfabriek, het prachtig gerestaureerde gebouw van de Zolderse steenkoolmijn. De dag stond ook in het teken van de Trage Wegen. Wie niet ging wandelen of fietsen kon luisteren naar geboren verteller Marcel Veltjens die de legende van Leyn Weckx, de putheks, uit de doeken deed.

Als alle wandelaars en fietsers opnieuw arriveerden aan de Luchtfabriek was het tijd om over te gaan tot de overhandiging van het label. Johan Vencken, algemeen voorzitter van Reuzen in Vlaanderen, overhandigde het label en de oorkonde aan de schepen van Cultuur Marleen Hoydonckx. Deze prees de vrijwilligers die de Zolderse reuzen levend houden en ze kreeg van Julien Maebe, secretaris Reuzen in Vlaanderen Limburg, een blanco cheque cadeau. Tijdens de volgende begrotingsoefening kan de schepen het budget op invullen dat de gemeente wil uittrekken om de 4 nog te herstellen reuzen van Heusden-Zolder tot leven te wekken.

De dag werd afgesloten met het Limburgs volkslied en een verrassing: een nieuw reuzenlied 'Onder de rokken van de reus' gebracht door de muziekkapel van reuzin Leyn Weckx. 

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
riv