Overslaan en naar de inhoud gaan
Jaarmarkt Bissegem

Bissegemse jaarmarkt

Op zaterdagnamiddag 10 juni en zondagnamiddag 11 juni 2017 (vaderdagweekend) organiseert de Bissegemse Reuzengilde de traditionele Bissegemse jaarmarkt. Dit jaar omgedoopt naar feestmarkt@Bissegem. Die gaat door in de centrumstraten van Bissegem (Kortrijk).

Reuzin Minneke, het Bissegemse frivole vlassersmeisje, zal dan de “aftrap geven” van de reuzen-wandelzoektocht. Die “loopt” tot op het geboortefeest van Reus BERTRAND. (http://www.bissegemzomert.be/zoektocht/)

Die geboorte wordt gevierd op vriidagavond 07 juli 2017 om 19 uur. Reus BERTRAND van Bissegem wordt dan gedoopt en ingeschreven in het bevolkingsregister. De start van een feestelijk weekend: http://www.bissegemzomert.be/programma/

Reuzen Bissegem

https://www.facebook.com/reuzengildebissegem

In de aanloop naar het geboortefeest van reus BERTRAND van Bissegem organiseert de Bissegemse Reuzengilde een zomerse fotozoektocht doorheen Bissegem.

Het wordt een wandeling langs een uitgestippeld parcours (ca. 3,5 km), op zoek naar de locaties van de foto’s op het wedstrijdformulier.

Ondertussen maak je kennis met enkele Kortrijkse reuzen en het Bissegemse erfgoedverleden.

Deelnemen kan tot op het geboortefeest van reus BERTRAND op vrijdagavond 7 juli 2017.

De vragen en het deelnameformulier kun je gratis downloaden via www.bissegem.com/zoektocht

De uitgeprinte versie kan worden afgehaald bij REUZIN MINNEKE tijdens de feestmarkt@Bissegem op zaterdag 10 of zondag 11 juni 2017 (de traditionele Bissegemse Jaarmarkt die dit jaar door de Bissegemse Reuzengilde wordt georganiseerd).

Er zijn meer dan 50 prijzen te winnen! De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het aperitiefconcert op zondag 9 juli 2017 in de feesttent van Bissegem Zomert (Parking Rietput).

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
RIV