Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennismaking met de nieuwe stadsreus gevolgd door 'En Cours de Route' - Menen

Reus Jan Van Meenen showt vanaf 16u zijn nieuwe look en wordt in stoet door het stadsbestuur aan de bevolking voorgesteld. Met animatie (oa steltlopers en muzikale intermezzo’s) wordt zijn inschrijving in het bevolkingsregister gevierd.Om 18u start dan het Meense luik van ‘En Cours de Route’ met een provinciale reus die de link legt naar Wereldoorlog I. Er wordt afgesloten met een feestbanket.
Waar : Grote Markt 1, 8930 Menen
Wanneer : 04/09 om 16:00 | 20:00
Links :
- www.meninroadypernstrasse.be/nl/encou... menen.be
- www.gonewest.be/nl/evenementen/en-cou...
Reus Jan Van Meenen showt zijn nieuwe gedaante met erg moderne look. Via een kleine optocht verkent hij samen met het stadsbestuur en een stoet burgers de directe omgeving. Daarna wordt de ouwe ereburger in het bevolkingsregister van stad Menen ingeschreven.
Luc Dufourmont presenteert en interviewt de makers. Jeroen Spillebeen vertelt vol humor over Jans ridderlijke afkomst en zijn betekenis voor Menen.
Extra animatie: acts met steltlopers en een bellenman die snoep uitdeelt.
Muzikale intermezzo’s door Het Banjo-Orkest en de stadsbeiaardier.
Tekenaar Nabil Anwer maakt een reproductie van dit feestelijke gebeuren.
Vanaf 18u start dan het Menense luik van het provinciale project ‘En Cours de Route’. Een reusachtige pop die de vluchtende mens verbeeldt, legt die dag de weg tussen Ieper en Menen af. Hij houdt hier en daar halt en eindigt zijn tocht in Menen. Via een poëtisch schouwspel wordt Wereldoorlog I herdacht.
Een slotbanket met jazzband (varken aan het spit) breit een feestelijk einde aan deze bijzondere dag.
Inschrijven als u mee wilt eten (€ 8.50 pp) via gonewest.be
‘En Cours De Route’ is een concept en creatie van Bolwerk i.s.m. Pol Isaac (muziek), Koen moerman (video) en Jonas Vermeulen (performance) in opdracht van GoneWest en Ieper, Zonnebeke, Wervik en Menen in het kader van GoneWest en gelinkt aan het beeldende kunstproject Menin Road / Ypernstrasse dat langs dezelfde weg loopt tot eind september

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
UiTinVlaanderen.be