Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws uit Antwerpen

 • Reus Contios
  Reus Contios en de Warmste Week

  Vanaf 20 december tot 3 januari staat reus Contios opgesteld aan het vernieuwde wandel/fietspad van de Oude Spoorwegberm, park Spoor Natuurlijk in Kontich. 
  Reus ContiosHij staat naast de beek in een groene omgeving en draagt een boodschap voor 2021,van de hand van Jeroen Olyslaegers, peter van de reus. 
  Voor dit project werken wij samen met De Warmste Week.
  In deze tijden gaat iedereen op zoek naar een nieuw doel voor een korte wandeling of fietstocht in de buurt. Beweging is voor iedereen zeer belangrijk. Het is niet de bedoeling om in groep te verzamelen bij de reus om het gevaar van Covid besmetting te voorkomen. Kort in de buurt is er een kleine speeltuin, een hondenweide, een aantal zitbanken, het fietsknooppunt Nr92 en een Finse-piste. Er zijn dus vele veilige combinaties mogelijk. 

 • Intrede nieuwe reus Gummarus
  Blijde Intrede van de nieuwe reus Gummarus in Lier .

  Met GrOOte Zondag 4 oktober 2020 deed, met als getuigen enkele leden van de Lierse reuzenfamilie, een nieuwe reus zijn Blijde Intrede in Lier. Met een indoor coronaproof programma onthulden de Gezellen van ’t Groot Volk en de Lierse Pijnders, Gummarus, de Lierse stadsheilige.

  In de voormalige Jezuïetenkerk babbelden de poppen Wardje van tJusewieten en ‘menier’ Goliath, bijgestaan door Ann Pira en Lucas Van den Eynde, het evenement aan mekaar.

 • Corona
  Federatiedag Leuven, zaterdag 16 mei afgelast.

  UPDATE: De federatiedag wordt doorgeschoven naar  ReuzeLeuven mei 2021

  Gezien de onzekerheid met betrekking tot de verdere evolutie van de coronaproblematiek  gedurende de eerstkomende maanden en de bezorgdheid voor de gezondheid van de leden heeft het bestuur van Reuzen in Vlaanderen vzw beslist de op zaterdag 16 mei in Leuven geplande federatiedag niet te laten doorgaan.

  Ook  nog graag jullie aandacht voor: