Overslaan en naar de inhoud gaan

In memoriam Paul Boes (1947 - 2020), voorzitter Turnhoutse Reuzenclub

Paul Boes was sinds 1976 lid van de Kempische Reuzenclub en later van de opvolger, de Turnhoutse Reuzenclub. Van deze laatste was hij ook de enthousiaste, stuwende voorzitter.
Een verantwoordelijkheid waarmee zich jarenlang met hart en ziel inzette voor het Turnhoutse reuzenerfgoed. 
Al sinds het einde van de jaren 70 deed hij er alles aan om ervoor te zorgen dat de reuzen er op hun best uitzagen. Elk jaar opnieuw ging hij met evenveel enthousiasme op stap met de reuzenstoeten. Paul Boes en Klein Peerke

De vele stoeten, de ontelbare herstelwerken… Veel van zijn vrije tijd bracht Paul door met de reuzen.
De negentien honderd jaar oude reuzen van de Dorpsgemeenschap, de twaalf Kaartreuzen, klein Peerke, de elf reuzenkoppen die in 2015 ergens op een zolder opdoken…het waren Pauls Kinderen. Vooral voor klein Peerke had hij een boon. Het was zijn pièce unique. Hij bracht de kop van klein Peerke zelf weer helemaal tot leven. Tijdens zijn laatste weken vroeg hij de reuzenvrienden goed voor hem te zorgen.

Een jaar lang heeft hij gewerkt om de laatste nieuwe aanwinsten helemaal op te frissen. Ze zien er fantastisch uit. Maar Paul zal ze zelf niet meer kunnen tonen aan de buitenwereld. 
We kijken allemaal met een warm hart en heel veel mooie herinneringen terug op de steeds goedlachse ‘reuzenpapa’ Paul Boes. We zullen hem missen.

Op maandag 7 december 2020 stopte Pauls reuzenhart met kloppen.
Reuzen in Vlaanderen betoont zijn oprecht medeleven aan de familie van Paul, alsook aan de leden van de Turnhoutse Reuzenclub.

Printer Friendly, PDF & Email