Overslaan en naar de inhoud gaan

Reus Roland 'de belleman' gedoopt

De vorig jaar overleden bellenman Roland Verbeke is nog lang niet vergeten in Beveren. Op de laatste dag van de Feesten werd de reus naar zijn evenbeeld gedoopt in aanwezigheid van een heleboel toeschouwers en mede-bellenmannen.Roland Verbeke startte in 2009 als bellenman van Beveren, samen met zijn echtgenote Christel Byl. Vorig jaar overleed Verbeke onverwacht aan een hartaderbreuk. Om Roland te eren werd er enkele maanden geleden een reus gebouwd naar zijn evenbeeld en op de laatste dag van de Feesten werd die officieel gedoopt.
“Vorig jaar was er veel ongeloof bij het overlijden van Roland”, aldus burgemeester Marc Van de Vijver. “Roland en Christel waren een schitterende bellenman en bellenvrouw. Daarom is het normaal dat we bij deze Feesten even stilstaan om hem te eren.”
Miguel Stas, secretaris van Reuzen in Vlaanderen, kwam speciaal voor deze gelegenheid verkleed als abt naar Beveren. “Ik kende de reus al en ik kon de vraag om hem te dopen dan ook niet weigeren”, aldus Stas. “De doop van deze reus maakt alles officieel. Er worden onder meer een peter en meter aangesteld en alles wordt opgenomen in een groot boek van de gemeente.”

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
NB Beveren-Waas