Overslaan en naar de inhoud gaan

Reuzenrepaircafé Wichelen

Op zaterdag 17 oktober 2015 organiseert de Erfgoedcel Land van Dendermonde een reuzenrepaircafé.Het reuzenrepaircafé start om 12 uur. Er worden broodjes voorzien. Het einde is gepland ten laatste om 17 uur.
Plaats van afspraak is Stokerij Rubbens, Bohemen 101 te Wichelen.
Download het programma van het reuzenrepaircafé op http://egclandvandendermonde.be/wp-content/uploads/2015/08/Reuzenrepairc...
Je vindt er ook het tijdsverloop van de namiddag in terug. Tijdens het repaircafé kan je bij experts terecht voor al jouw vragen rond reuzen.
De experts zijn:
1. Johan Vencken, Reuzen in Vlaanderen Reuzen in Vlaanderen biedt allerlei ondersteuning voor reuzenbeheerders. Je kan er terecht voor promotie (via onder meer een activiteitenkalender), een verzekering, netwerking en expertise-uitwisseling (via contactmomenten en een federatiedag).
2. Lieve Lieckens, GCV Mandenvlechtsten Lieve Lieckens is een autoriteit op het vlak van mandenvlechten. Ze heeft al heel wat reuzen van een nieuwe draagstructuur en lichaam voorzien.
3. Geneviève Hardy, beeldenrestauratie Geneviève Hardy heeft een pak ervaring met het restaureren van reuzenkoppen. Ze behaalde een meestergraad beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkt sinds 1998 als zelfstandig restaurateur. Ze is gespecialiseerd in vormproblematiek (reconstructie van ontbrekende sculpturale vormen).
4. Lies Van Assche, textielatelier Doek Lies Van Assche werkt voor Doek, een sociaal-artistiek tewerkstellingsproject dat kostuums maakt voor de brede cultuursector en inzet op borgings- en overdrachtsprojecten rond immaterieel erfgoed. Het atelier werkt ook samen met jonge ontwerpers en zet in op educatie. Tijdens de 3 rondetafels behandelt Lies Van Assche telkens een ander onderwerp.
Ronde tafel 1: Een reus in historisch kostuum Hoe geef ik mijn reus een historisch juist kostuum (periode, gebruik, materiaal)? Hoe kan ik vernieuwing brengen door historische reconstructie en hoe zet ik dit om naar een waarheidsgetrouw kostuum? Hoe kan ik mijn reus een waarachtig uitzicht geven (bijvoorbeeld door wattine over rietstructuur)?
Ronde tafel 2: Inspiratie voor nieuwe reuzenkostuums Hoe en waar vind ik inspiratie om een nieuw reuzenkostuum te ontwerpen? Wat willen we als reuzenvereniging vertellen? Wat wil ik bij het publiek bereiken?
Ronde tafel 3: Reuzenkostuums als start voor nieuwe vaardigheden en samenwerkingen Hoe kan de samenwerking tussen vrijwilligers en professionelen ervoor zorgen dat er meer betrokkenheid ontstaat? Hoe kan dit een nieuw publiek aanspreken? Hoe kunnen bepaalde professionele vaardigheden aan reuzenverenigingen worden bijgebracht?
Na een inleiding, kan je via een rotatiesysteem aansluiten bij de verschillende experts.
Ook de Erfgoedcel Land van Dendermonde is beschikbaar tijdens de ronde tafels voor vragen.
Gelieve jouw aanwezigheid te bevestigen ten laatste tegen 12 oktober via info@egclandvandendermonde.be of 052 25 03 40.
Specifieke vragen voor de experts bezorg je best vooraf via info@egclandvandendermonde.be zodat ze zich kunnen voorbereiden.

Printer Friendly, PDF & Email
Bron
Erfgoedcel Land van Dendermonde