Overslaan en naar de inhoud gaan
De Dikke van Pamel (Roosdaal), Wanne (Wambeek), Sjoenke (Linkebeek) en drie door jongeren geknutselde reuzen na afloop van de reuzenstoet.

Reuzenstoet reuzen uit Pajottenland & Zennevallei in Linkebeek

- Korte omschrijving:

Op 22 april 2012 organiseerde Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei in samenwerking met GC De Moelie een regionaal reuzenevenement. Het evenement was een groot succes: 13 reuzen uit de regio P&Z en hun verenigingen participeerden aan het evenement. We schatten dat ongeveer 500 bezoekers de reuzen kwamen bewonderen, deelnamen aan de workshops of de reuzenexpositie bezochten. We merkten dat er een zeer gevarieerd en nieuw publiek aanwezig was: gezinnen met kinderen, jeugdbewegingen, frans- en nederlandstaligen. Ondanks de slechte weeromstandigheden kon toch een beperkte delegatie van de stoet uitgaan.

 

- Voor welk publiek is de actie bedoeld?

Inwoners van de regio Pajottenland Zennevallei, specifiek was er ook een aanbod voor kinderen.

 

- Wat werkt goed?

  • Het reuzenevenement gaf een nieuwe boost aan het reuzenleven in de regio. Een aantal reuzen werden voor het eerst sinds jaren terug van stal gehaald, enkele ‘vergeten’ reuzen werden teruggevonden. Reuzenorganisaties leerden elkaar kennen en wisten elkaar ook nog na het evenement te vinden voor expertise-uitwisseling en deelname aan stoeten en evenementen.

 

- Waarvoor moet je oppassen?

  • Een aantal reuzen gingen eenmalig nog eens uit. Er waren na afloop hoge verwachtingen dat deze reuzen actief zouden blijven. In sommige gevallen was dit niet zo.

 

- Bij wie kan je terecht voor meer informatie?

Naam: Karen Van Buggenhout
Organisatie: Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei
Adres: Molenstraat 102, 1700 Dilbeek
E-mail: karen@erfgoedcelpz.be
Telefoonnummer: 02 451 69 49

Meer info: http://www.erfgoedcelpz.be/reuzenfeest

Printer Friendly, PDF & Email