Overslaan en naar de inhoud gaan

RIV-afdeling Limburg promoot "Curieuzereuzen"

Op 12 april organiseerde het COV Limburg zijn provinciale pedagogische ontmoetingsdag voor leerkrachten. RIV-Limburg nam deze gelegenheid te baat om het Curieusereuzen-project te promoten. 

We spraken 80 leerkrachten persoonlijk aan en aan de hand van een kinderreus, speciaal gemaakt door Marcel Veltjen (Putheks), werd er gelijk gedemonstreerd wat het Reuzenverhaal binnen de eindtermen met een klas kan doen. De Koninklijke Orde van 't Klaeverblât zorgde voor de blikvangers door Persus en Berb op te stellen. Ze keken goedkeurend toe. We zijn benieuwd of Leca in de volgende dagen méér aandacht krijgt voor dit prachtige project.

Reuzengilde verrast leerlingen van Bolderberg

De leerlingen van het derde leerjaar van de school in Bolderberg ontvingen in februari een geheimzinnige brief van een man die eigenlijk al meer dan 300 jaar geleden gestorven was, Lambert Hoelen. Het solferde hen op met een heleboel vragen, maar ze schreven een brief terug en ... werden beloond voor hun geduld. De klassen van meesters Bart en Johny kregen de reuzengilde van Bolderberg op bezoek en die hadden een deel van reus Lambert Hoelen meegebracht. Nogal wiedes, want een ganse reus zou door het dak uittronen. Marcel Dumon en zijn gevolg vertelden hen alles over reuzen, kluizenaars en Lambert Hoelen en beloofden op 17 juni met de volledige reus en de gilde in vol ornaat naar het schoolfeest te komen.

http://www.heusden-zolder.eu/default.aspx?p=39767

Educatief pakket: reuzenkoffer do, 01/01/2015 - 14u04
Een educatief pakket rond de reuzentraditie dat toespitst op de reuzen in het Pajottenland en de Zennevallei.
Inspirerende Voorbeelden
Overdracht
Reuzen op school in het Land Van Rode di, 04/11/2014 - 14u19
Educatief project rond de reuzencultuur in het Viersprongwerkingsgebied.
Inspirerende Voorbeelden
Overdracht
Reus Contios Ontwaakt wo, 04/07/2012 - 14u29
Een artistiek-sociaal 5 scholenproject t.g.v. de 30e Meifeesten in Kontich Kazerne.
Inspirerende Voorbeelden
Overdracht
Herlanceren
Abonneer op Overdracht