Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke inhuldiging reuzen Pier en Wanne

De Heistse reuzen Pier en Wanne zijn echte volkshelden. En op 12 juli was het hun dag. Na meer dan 10 jaar afwezigheid in het openbaar, werden ze feestelijk ingehuldigd. 

Via een verkiezing werd twee jaar geleden gekozen voor het nieuwe gezicht van Lea Bailyu-Boereboom voor reuzin Wanne en voor Leopold Vlietinck alias Roape voor reus Pier. De Franse reuzenbouwer Julien Barthélemy creëerde de koppen in hars. Naaisters van Volkskunstgroep de Sloepe, heemkring Heyst Leeft  en de carnavalsvereniging de Smoeltrekkers realiseerden de kleding van het reuzenkoppel. De Heemkring Heyst Leeft zullen de reuzen voorzien van een sluitspeld met het alomgekende geel-groene wapenschild van Heist.

Gezocht: Brabant Stoet in Bergen op Zoom op 16 september 2018 wo, 07/03/2018 - 08u14

Op zondag 16 september 2018 wordt in Bergen op Zoom, een historische stad in NoordBrabant, de Brabant Stoet gehouden. Dit grensoverschrijdende evenement wil graag 100 verschillende loopgroepen samenbrengen in één stoet. Loopgroepen of ‘lopende verenigingen’ zijn groepen die via uiteenlopende aspecten van cultuur van alledag meestappen in optochten, zoals gilden, volksdansgroepen, vendelgroepen, steltenlopers, harmonieën en fanfares, corsogroepen, reuzenverenigingen, carnavalsgroepen (met een wagen), boerenovertrekken, processie- en bedevaartgroepen, straattheater en multiculturele loopgroepen.

 

Vlaamse loopgroepen gezocht!

Herlanceren
Nieuws uit Nederland
Reus Contios Ontwaakt wo, 04/07/2012 - 14u29
Een artistiek-sociaal 5 scholenproject t.g.v. de 30e Meifeesten in Kontich Kazerne.
Inspirerende Voorbeelden
Overdracht
Herlanceren
Reuzenbeeldjes voor Borgerhoutenaren di, 03/07/2012 - 14u08
Verspreiden van 2000 gipsen beeldjes van de Reuskens van Borgerhout.
Inspirerende Voorbeelden
Herlanceren
Reuzenstoet reuzen uit Pajottenland & Zennevallei in Linkebeek zo, 22/04/2012 - 14u22
Op 22 april 2012 organiseerde Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei in samenwerking met GC De Moelie een regionaal reuzenevenement.
Inspirerende Voorbeelden
Herlanceren
Abonneer op Herlanceren