Overslaan en naar de inhoud gaan
Feestelijke inhuldiging reuzen Pier en Wanne di, 17/07/2018 - 16u10

De Heistse reuzen Pier en Wanne zijn echte volkshelden. En op 12 juli was het hun dag. Na meer dan 10 jaar afwezigheid in het openbaar, werden ze feestelijk ingehuldigd. 

Herlanceren
Provincie West-Vlaanderen
Gezocht: Brabant Stoet in Bergen op Zoom op 16 september 2018 wo, 07/03/2018 - 09u14

Op zondag 16 september 2018 wordt in Bergen op Zoom, een historische stad in NoordBrabant, de Brabant Stoet gehouden. Dit grensoverschrijdende evenement wil graag 100 verschillende loopgroepen samenbrengen in één stoet.

Herlanceren
Nieuws uit Nederland

Reus Contios Ontwaakt

- Korte omschrijving:

Een artistiek-sociaal 5 scholenproject t.g.v. de 30e Meifeesten in Kontich Kazerne.
In samenwerking met de plaatselijke technische school en de academie werd een reus gemaakt naar een ontwerp van werkgroep REUZENplan. Hij zou tijdens een groots stratenspektakel voortbewogen worden door 9 jongeren van een dansgroep, gekleed door de modeafdeling van een andere school. Zijn stem en die van de tegenspelers worden vertolkt door 5 jongeren van het college. De straten worden versierd met vlaggen beschilderd door de kinderen van de lagere school.

Reuzenbeeldjes voor Borgerhoutenaren di, 03/07/2012 - 16u08

- Korte omschrijving:

Verspreiden van 2000 gipsen beeldjes van de Reuskens van Borgerhout. 4 verschillende beeldjes van de 4 Borgerhoutse reuskens werden op 4 verschillende pleinen bij het ochtendgloren aangeboden aan toevallige voorbijgangers.
Promotie tijdens het Reuzenjaar 2012:

Inspirerende Voorbeelden
Herlanceren

Reuzenstoet reuzen uit Pajottenland & Zennevallei in Linkebeek

- Korte omschrijving:

Op 22 april 2012 organiseerde Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei in samenwerking met GC De Moelie een regionaal reuzenevenement. Het evenement was een groot succes: 13 reuzen uit de regio P&Z en hun verenigingen participeerden aan het evenement. We schatten dat ongeveer 500 bezoekers de reuzen kwamen bewonderen, deelnamen aan de workshops of de reuzenexpositie bezochten. We merkten dat er een zeer gevarieerd en nieuw publiek aanwezig was: gezinnen met kinderen, jeugdbewegingen, frans- en nederlandstaligen.

Abonneer op Herlanceren